Don't have an account? Register here REGISTER


 

Pendaftaran Percuma

Mulakan Langkah anda di sini...kerana setiap kejayaan mestilah bermula dengan langkah yang pertama!.
 
Ini merupakan PRA PENDAFTARAN yang mana tiada sebarang pembayaran diperlukan dan segala maklumat berkenaan anda akan dirahsiakan.
 
Dengan mengisikan dan menghantar borang di bawah, bermakna anda bersetuju untuk untuk menyertai kempen pengiklanan smartprepaid2u sebagai PENGEMPEN. Anda hanya perlu sebarkan laman web seperti di bawah, secara online dan akan memperoleh PENGEMPEN baru bila mana terdapat sebarang pendaftaran yang menggunakan link website anda.
 
Contoh link website anda adalah seperti berikut:-
 
http://www.smartprepaid2u.com/username-anda
 
Cara mengisi borang pendaftaran TonePlus2u.com
 
 
1. USERNAME: Contoh: ahmad_faizal
Sila letakkan nama singkatan anda, nama popular anda, jangan letak nombor IC atau nombor kod, sebab ianya lebih mudah dan mesra untuk prospek merujuk kepada anda jikalau anda meletakkkan nama sendiri. Dinasihatkan juga tidak pakai huruf BESAR, melainkan atas tujuan tertentu dan tujuan tersendiri, sebab ianya tidak selari dgn huruf kecil keseluruhan alamat website tersebut. Username ini akan menjadi sebahagian dari alamat website kita contoh www.smartprepaid2u.com/ahmad_faizal.
  
2. PASSWORD: Contoh: ahmad1234
Boleh taipkan apa saja password yang anda mahu tetapi mohon jangan taipkan password yg kompleks, yang anda sendiri agak sukar nak ingat. 
 
3. CONFIRM PASSWORD: Contoh: ahmad1234
Taipkan kembali password seperti no. 2 di atas utk pengesahan.
  
4. NAMA: Contoh: Ahmad Bin Faizal
Taipkan nama penuh anda seperti dalam MYKAD.
 
5. NO. IC: Contoh: 751221026644 
Taipkan nombor MYKAD anda tanpa sengkang (-).
 
6. EMAIL: Contoh: ahmad_faizal@gmail.com 
Taipkan alamat email anda. Jika anda belum ada alamat email, maka anda boleh daftar email PERCUMA. Kami menyarankan anda mendaftar email Yahoo => DISINI Namun begitu, anda juga boleh mendaftar email percuma Google => DISINI
 
Informasi tentang 'password', alamat 'website replica' anda, notis pendaftaran 'Ahli PERCUMA', notis naiktaraf 'Ahli PERCUMA' menjadi 'Ahli VIP', informasi perkembangan TonePlus2u.com dan lain-lain info, akan disebarkan melalui email ini.
 
7. ALAMAT: Contoh: No. 123, Jalan Gangsa, Off Jalan Putera,
Taipkan alamat anda seperti dalam MYKAD. 
 
8. POSKOD: Contoh: 05150
Taipkan poskod rumah anda.
 
9. BANDAR: Contoh: Alor Setar
Sila taipkan nama bandar dimana anda tinggal.
 
10. NEGERI: Contoh: KEDAH
Sila pilih nama negeri dimana anda tinggal.
 
11. TELEFON: Contoh: 01234567890
Taipkan no.telefon bimbit anda, untuk memudahkan prospek menghubungi anda jikalau mereka berminat. Nombor ini akan tertera di muka depan website replika anda.
 
12. TARIKH DAFTAR: Jangan diusik, ia akan auto fill secara automatik mengikut tarikh & masa kita mendaftar dalam website www.smartprepaid2u.com.
 
13. PENAJA: Jangan diusik, ia akan auto fill secara automatik mengikut 'link' website 'replika' yang anda klik semasa hendak mendaftar dalam website www.toneplus2u.com. Akan datang, bila anda promosi link anda, username & nama anda akan tertera di sini (didalam borang yang prospek mendaftar secara online).
 
14. Setelah selesai mengisi borang 'online', sila klik pada butang 'Daftar Sekarang' di bahagian bawah sekali.
 
15. Apabila muncul 'confirmation page' selepas anda klik 'Daftar Sekarang', sila semak semula semua informasi yang anda taipkan, jika berpuashati sila klik 'PASTI'.
 
16. Itu sahaja... anda telah pun berjaya mendaftar sebagai 'Ahli PERCUMA'.
 
17. Sila login mengunakan USERNAME dan PASSWORD yang telah anda daftarkan, kemudian baca arahan untuk UPGRADE VIP di ruangan ahli.

LOGIN INFORMATION
Username*
Password*
Confirm Password*
   
PERSONAL INFORMATION
  Sila masukkan nama dan alamat dibawah dengan betul. Penghantaran akan dibuat terus ke alamat seperti yang anda masukkan.
Nama*
No IC *  
Email *  
Alamat*
Poskod*
Bandar*
Negeri*
   
  Pastikan maklumat No telefon anda adalah tepat. Maklumat terkini akan sentiasa dikemaskini terus ke telefon anda
Tel *
Tarikh Daftar
Penaja
Sila pastikan anda telah memasukkan nama sponsor/upline anda dengan ejaan yang betul. Sekiranya anda tidak memasukkan sebarang nama di dalam ruangan tersebut, sistem secara automatik akan meletakkan admin sebagai sponsor/upline anda.